Home Τα δωμάτια Αξιοθέατα Πληροφορίες Επικοινωνία English Page
 


Αποφασίζοντας να κάνεις διακοπές στην Ικαρία αυτό που δεν χρειάζεσαι σίγουρα είναι το ρολόι σου και το άγχος των μεγάλων πόλεων.
Οι ρυθμοί του νησιού είναι πάρα πολύ αργοί σε σημείο που νομίζεις ότι οι ντόπιοι πραγματικά ζουν σε άλλον κόσμο. Σε έναν κόσμο που δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα, και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι το μετά.

Η Ικαρία είναι το ιδανικό μέρος γι αυτούς που αναζητούν την άγρια φύση με καθαρές και πανέμορφες θάλασσες.
Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά μέρη τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

 


 

 
ΧΡΙΣΤΟΣ (ΡΑΧΕΣ)
Το μικρό γαλατικό χωριό. Πρωί και μεσημέρι το χωριό είναι βουβό. Μια αόρατη προσταγή θέλει τα μαγαζιά να ανοίγουν μετά της εννέα το βράδυ, καθώς οι κάτοικοι το πρωί δουλεύουν στα χωράφια τους, το έθιμο διατηρείται και οι ΡΑΧΕΣ έχουν ανεπίσημα ανακηρυχθεί η "καρδιά" της ΙΚΑΡΙΑΣ.

ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΣΚΙΝΑ
Βρίσκεται σχεδόν  στο κέντρο της ΙΚΑΡΙΑΣ. Το κάστρο του Κοσκινά λέγεται και κάστρο της Νικαριάς επειδή υπήρξε το σημαντικότερο φρούριο του νησιού. Με ένα δεκάλεπτο περπάτημα θα δείτε το βασικό αμυντήριο που χρονολογείται από την εποχή του βυζαντίου και λέγεται πως κατακτήθηκε μόνο μία φορά

ΘΕΡΜΑ
Πόλη της αρχαιότητας με της γνωστές ραδιούχες ιαματικές πηγές

ΚΑΜΠΟΣ
Στο χωριό τοποθετούνται τα ερείπια της Οινόης. Το αρχαιολογικό μουσείο Κάμπου σε ιδιόκτητο κτίριο περιλαμβάνει γλυπτά και επιτύμβια ανάγλυφα Κλασικής ,Ελληνιστικής εποχής.

ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ
Βρίσκεται στο νότιο άκρο της ΙΚΑΡΙΑΣ, ψαροχώρι με μικρό λιμάνι.

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
Μικρό παραλιακό χωρίο, βρίσκεται 3χλμ. από το ΝΑ με έντονη βραδινή ζωή, παραδοσιακές ταβερνούλες και αρκετά μαγαζιά που μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου.

ΝΑΣ
Το μπάνιο στην παραλία μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και η βόλτα στο ποτάμι αξίζει κανείς να τα κάνει.

ΜΟΝΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ
Μοναστήρι που είναι χτισμένο κάτω από δύο βράχους.

ΜΟΝΗ ΜΟΥΝΤΕ
Γυναικείο μοναστήρι  του 13ου αιώνα με τοιχογραφίες και παλιές εικόνες. Βρίσκεται κοντά στον Χριστό Ραχών σε μαγευτική καταπράσινη τοποθεσία με εκπληκτική θέα. Όσοι επισκεφθείτε το μοναστήρι αξίζει να δοκιμάσετε τα χειροποίητα εδέσματα της παπαδιάς.

 
     
 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ:

Το Λιβάδι, μεγάλη αμμώδης παραλία με γαλανοπράσινα νερά και εύκολη πρόσβαση είναι μια από τις παραλίες της Ικαρίας που δεν πρέπει να χάσετε. (φτάνει αυτοκίνητο μέχρι την παραλία)

 

Η Μεσσαχτή, είναι κι αυτή αμμώδης παραλία όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και φτάνει και αυτοκίνητο μέχρι την παραλία.

 

Η Σεϋχέλλες, μικρή παραλία με πράσινα νερά και λευκό βότσαλο. Η πρόσβαση είναι δύσκολο αφού το αυτοκίνητο δεν φτάνει μέχρι την παραλία και θα χρειαστεί κατάβαση από το μονοπάτι.

 

Και φυσικά η μικρή παραλία του Νά. Από το σημείο που θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας, υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο σας οδηγεί στην παραλία.

 
 
     
 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ:
Εκτός της γνωστή διασκέδαση που μπορείς να έχεις στο νησί όπως: καφέ, μπαράκια, ταβέρνες, beach bar η ΙΚΑΡΙΑ φημίζεται και για τα πανηγύρια της.
Τα πανηγύρια ξεκινούν από τον ΙΟΥΝΙΟ και ολοκληρώνονται τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ. Οι ντόπιοι κερνάνε ψητά, κατσικίσιο κρέας & άφθονο ντόπιο κρασί. Στο γλέντι ακούγεται παραδοσιακή μουσική και χορεύεται ο ξακουστός ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟΣ.
Ενδεικτικά στης 6 Αυγούστου στο Χριστό Ραχών γίνεται το πανηγύρι της Μεταμορφώσεως της Σωτήρος ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού όπως και το δεκαπενταύγουστο στο Γιαλισκάρι που είναι η καρδία των εκδηλώσεων. Η ιδιαιτερότητα στο πανηγύρι αυτό είναι ότι σερβίρουν άφθονο ψάρι. 

 
     
 

ΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ:
Στις 17 Ιουλίου μαζί με τη Χάρη της Αγίας Μαρίνας, γιορτάζονται και τα ΙΚΑΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ επέτειος της απελευθέρωσης του Νησιού από τους Τούρκους.